0322 232 61 71

Solar Enerji

Solar Enerji

product

Solar Enerji

Solar enerji sistemi, güneş ışığını yenilenebilir elektriğe dönüştürür. Dayanıklı ince film güneş panellerinden sert alüminyum çerçeveli kristal güneş panellerine kadar tüm şekil ve boyutlarda gelirler. Güneş panelleri, prefabrik ev modelleri, karavan, tekne veya güneş ışığı alan herhangi bir yerde, ihtiyaç duyulan yerde temiz elektrik üretmenin kanıtlanmış ve güvenilir yoludur. Çalışma sistemini ve kullanımı daha iyi anlamak için güneş paneli nedir merak edilir. Güneş panelleri, bir çerçeveye monte edilmiş camla kaplanmış film tabakasıdır. Güneş ışığını doğrudan elektriğe dönüştürür. Ilıman iklim koşullarında oldukça fayda sağlayan solar enerji sistemi, insanların ihtiyaç duydukları sıcak suyu ve elektriği elde etmesine yardımcı olur. İhtiyaçlarınızı karşılamanın yanı sıra yeşil enerji üreten sistem olması doğayı korumanızı sağlar. Güneş paneli kurulumu aşaması da oldukça kolaydır. Çatınızın yönünü, eğimini, gölge kapsamını ölçerek kurulumu yapılacak alanı belirlemeniz yeterlidir. Solar enerji sistemi, oldukça pratik bir yapıdadır. Montaj işlemi epeyce basit yollardan geçilerek tamamlanabilir.

 

Solar Enerji Sistemi Nedir?

Güneş enerji sistemi nedir sorusunun cevabı da oldukça basittir. Solar enerji sistemi güneş ışınlarını elektrik enerjisine dönüştürür. Solar sistem nedir sorusuna güneş panelleri aracılığıyla güneş ışığını elektriğe dönüştürme işlemidir şeklinde de cevap verilebilir. Yüksek kaliteli güneş enerji sistemi kurulumu, evinizi aydınlatmak, ısıtmak, soğutmak ve işletmek için elektrik sağlayan elektrik şebekesine olan bağımlılığı azaltabilir veya ortadan kaldırabilir. Şebekeden bağımsız kitler, kullandığınız tüm enerjiyi şebekeden tamamen bağımsız olarak üretir. Küçük evlerin küçük güç ihtiyaçları olma eğilimindedir. Bulunduğunuz yere bağlı olarak bu solar enerji sistemi, enerji tasarruflu buzdolabınıza, LED ışıklarına, internet yönlendiricinize, dizüstü bilgisayarınıza güç sağlayabilir. Şebekeye bağlı solar enerji sistemi aksine, şebekeden bağımsız sistemlerin elektrik şebekesiyle hiçbir bağlantısı yoktur. Ayrıca eviniz için gerekli tüm elektriği sağlar. Güneş paneli ne kadar enerjiye ihtiyaç duyduğunuza bağlı olarak, sizin için önceden tasarlanmış küçük, orta ve büyük sistemler bulunur. Büyük binalara güç sağlamak için kullanılan büyük güneş panelleri güneş ışığını elektriğe dönüştüren ve güç sağlamak için depolanan bir destek devresi ile birlikte gelir.

 

Solar Enerji Sistemi Çeşitleri Nelerdir?

Kullanım amacına bağlı olarak aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli solar enerji sistemleri mevcuttur. Bu sistemler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

Şebekeye bağlı solar enerji sistemi: Güneş panelleri eve güç sağlamak için yeterli enerji üretmediğinde şebekeden gelen elektriği kullanabilir.

Şebekeden bağımsız solar enerji sistemi: Şebekeye bağlantı yoktur. Tamamen güneş ışıklarıyla üretilen ve depolanan enerjiyle çalışır.

Hibrit solar enerji sistemi: Hibrit güneş paneli seti şebekeye bağlı güneş enerjisi sistemi çeşidine benzer. Genellikle pil yedekleme şeklinde bir enerji depolamalı bir solar enerji sistemi çeşididir.

Solar enerji sistemi içerisinde yer alan güneş paneli çeşitleri de kendi arasında 3’e ayrılır:

Monokristal Güneş Panelleri: Tek bir kristal yapıdan oluşur ve yüksek enerji verimliliğine sahiptirler. %18 ile %24 arasında verimliliğe sahiptirler.

Polikristal Güneş Panelleri: Güneş enerjisinin yaklaşık %13 ila 16'sını elektriğe dönüştürürler.

İnce Film Güneş Panelleri: Düşük enerji verimliliğine sahiptir ayrıca toplu ölçekte üretilebilir. Ticari ve tarımsal mülkler için idealdir.

 

Ozaak Solar Enerji aracılığıyla güneş enerjisi paneli fiyatları ve modellerini inceleyerek ihtiyacınıza uygun modeli bulabilirsiniz. Ayrıca solar paket sistem fiyatları veya güneş paneli fiyatları için bize ulaşabilirsiniz. En verimli güneş paneli veya en iyi güneş paneli markası hakkında bilgi edinmeniz için kullanıcılar tarafından yapılan yorumlardan da yararlanabilirsiniz.

 

Solar Enerji Sistemi Faydaları

Güneş enerjisi sürdürülebilir, yenilenebilir ve bol miktarda bulunur. Bu nedenle güneş enerji sistemi, hem sizin hem de doğa için birçok fayda sağlar.

Çevre dostu: Solar enerji sistemi, diğer herhangi bir enerji kaynağına kıyasla çevre üzerinde olumsuz etkiye sebep olmaz. Sera gazı oluşumuna neden olmadığı için havayı kirletmez. Ayrıca bakımı yapılırken çok az suya ihtiyaç duyar.

Tasarruf sağlar: Solar enerji sistemi ürettiği elektrik ile enerji ihtiyacının bir kısmını karşılayarak enerji tasarrufu sağlar. Faturanızda ne kadar tasarruf edeceğiniz, solar enerji sistemi boyutuna ve elektrik veya ısı kullanımına bağlı olarak değişiklik gösterir.

Her alanda kullanılabilir: Solar enerji sistemi yenilenebilir bir enerji kaynağıdır ve her yerden kolay şekilde ulaşılır. Bu nedenle güneş paneli her yerde kullanılabilir. Bu, özellik elektrik kaynağına erişimi olmayan kırsal alanlar için kullanışlıdır.

Solar enerji sistemi, evinize kolayca kurulabilen en popüler alternatif elektrik kaynağıdır. Kanalize edildiğinde evinizdeki her cihazı çalıştırabilen güvenilir, sürdürülebilir bir enerji sunar. Çatıdaki paneller karbon emisyonlarını azaltmaya yardımcı olarak fosil yakıtlara olan toplu bağımlılığımızı azaltır. Güneş enerji sistemi fiyatları ve çevresel faydaları sayesinde daha fazla tasarruf, daha iyi hizmet elde edebilirsiniz.

 

Solar Enerji Sistemi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Solar güneş paneli avantajlarından en iyi şekilde yararlanabilmek için evinizin elektrik talebini karşılayacak doğru solar enerji sistemi modelini bulmanız gerekir. Bu nedenle solar enerji sistemi seçerken kullanım alanını, kalitesi, boyutları gibi faktörlerin göz önünde bulundurabilirsiniz. Güneş paneli ölçüleri standart boyutlara sahiptir. Çoğu solar enerji sistemi içerisinde yer alan güneş panelinin aynı boyutta olmasının ardındaki sebep, bir endüstri standardı oluşturması ve tek tip kuruluma izin vermesidir. Ayrıca potansiyel gücün değerlendirilmesi açısından markalar ve modeller arasında karşılaştırmaları kolaylaştırır. Tek tip boyutlandırma, kaç tane elektrik üreten güneş paneli modeline ihtiyacınız olacağını veya çatınıza kaç tane güneş paneli sığacağını tahmin etmeyi de kolaylaştırır. Standart boyutlu panellerin sağladığı kapasite de bir enerjiye ihtiyaç duymadığı durumlar da vardır. Bu durumda, küçük güneş paneli modelleri daha uygun olabilir. Bu kullanacağınız alanın enerji ihtiyaçlarına da bağlı olarak değişir. Aynı zamanda solar enerji sistemi kurarken ürünlerin sağladığı güç toleransı da önemlidir. Güneş panelinin gücü kW cinsinden ölçülür ve elektrik üretiminin hızını belirler. Bu hususta kıyas olarak 1, 2, 5, 10 kW solar sistem modelleri kıyas edilebilir.

 

Solar Enerji Sistemi Fiyatları

Güneş paneli sistemi kullanmak, birçok uygulama için elektrik, sıcak su üretmenin pratik bir yoludur. Prefabrik ev modelleri, solar enerji sistemi çeşitlerinden etkili bir şekilde yararlanır. Elektrik direklerinin montajı ve en yakın ana şebeke erişim noktasından kablolama için büyük maliyetlere gerek kalmaz. Bu nedenle ev için güneş paneli fiyatları bütçe dostu bir seçenektir, uygun şekilde bakımı yapıldığında uzun süre güç sağlayabilir. Ev tipi güneş paneli fiyatları ve solar sistem fiyatları genellikle, güneş enerji paneli boyutları, güç çıkışı, kullanım alanlarına göre değişir. İhtiyaca bağlı olarak 3, 5, 10 kw güneş paneli veya 1000 W güneş paneli fiyatları incelenebilir. Solar paket sistem olarak sunulan 5.000 watt güneş paneli fiyatları tüm evin enerji ihtiyacını büyük oranda karşılayarak uzun vadede tasarruf sağlar.  Klimaya güç sağlamak için 5 kw güneş enerjisi sistemleri fiyatları incelenerek uygun model bulmak mümkündür.

Ozaak Solar Enerji aracılığıyla güneş paneli fiyatları, modelleri ve özelliklerini karşılaştırarak ihtiyacınıza uygun ürüne ulaşabilirsiniz. Prefabrik evlerde kullanmak için güneş elektrik paneli fiyatları  ve modellerini de inceleyerek cazip fırsatları yakalayabilirsiniz.

 

 

Güneş Enerjili Tarımsal Sulama

Güneş Enerjili Tarımsal Sulama projelerinizi Ziraat bankası üzerinden 7 Yıllık 0 Faiz’li krediler ile çözüme kavuşturuyoruz.

Gerekli Belgeler:

Tapu

ÇKS Belgesi

Kuyu Ruhsatı veya Su kullanım Belgesi  (DSİ veya Sulama Birliğinden)

Damalama sulama projesi veya Yağmurlama sulama projesi

Toprak ve su analizi


Eğer bu belgeleri sağlama imkanınız olmaz ise bu durumda sadece ÇKS belgesi ile % 8 faizli sübvanseli kredi, uygun faizli kredi ile solar enerjili sulama projenizi gerçekleştirebiliriz.

Şu ana kadar Adana, Mersin, Osmaniye, Niğde, Karaman, Konya ve çevre illerinde toplamda 100’e yakın sulama projesi gerçekleştirdik.

Güneş enerjisi dalgıç pompa, yüzey pompa, solar pompa başta olmak üzere bütün pompa türleri ile sorunsuz çalışır.


Solar Sulama Alanlarımız:

Güneş Enerjili Tarla sulaması

Güneş Enerjili Bahçe sulaması

Güneş Enerjili Sera sulaması

Güneş Enerjili Hayvancılık tesisleri

Güneş Enerjili Park ve Bahçelerin Sulanması

Güneş Enerjili Peyzaj çalışmaları


Kullandığımız solar sürücüler:

Delta solar sürücü (C200 serisi, C2000 serisi ve MS300 serisi)

Tescom solar sürücü (SDD55 Serisi Inverterler IP65, SDDV Serisi Inverterler IP20 koruma sınıfındadır)

Frecon solar sürücü

Degdrive solar sürücü

Nidec Sürücü


Normalde şebeke elektriği veya jeneratörle çalıştırılan Monofazlı dalgıç/pompalar ile 4 kw (5,5 beygir) ve üzerindeki güçlerdeki üç fazlı geleneksel dalgıç veya yüzey pompaları, elektrik şebekesinin bulunmadığı yerlerde, günümüz teknolojisi sayesinde artık direk güneş panellerinden gündüzleri çalıştırılabilmektedir.

Bu sistem; güneş panelleri, Mppt güç şartlandırıcı, motor sürücü, güneş panelleri, Solar Kablo, Pano, montaj konstrüksiyonları ve gerektiği hallerde de su deposundan oluşmaktadır.

Mppt güç şartlandırıcı sayesinde güneş panellerinden gündüz alınan en yüksek anlık güç, motor sürücüye iletilir. Sürücü, iletilen anlık güce göre pompa milinin devir sayısını ve / veya döndürme momentini değiştirerek, sabah ve akşam saatlerinde düşük, öğlen saatlerinde ise yüksek debideki suyu kullanıma sunar. Su hemen kullanılabileceği gibi uygun hacimde bir depoda biriktirilerek akşam veya gece yapılan sulama için de kullanılabilir.


Sistemde kullanılacak ekipmanlar ve maliyet, aşağıdaki veriler üzerinden yapılacak teknik projelendirme ile ortaya çıkmaktadır:


Kuyu derinliği / m (sadece dalgıç pompalar için),

Talep edilen günlük su miktarı / ton,

Sulama sezonu (başlangıç ve bitiş ayları),

Kurulum yeri (Köy, kasaba ve şehir adı).

 

Solar (Tarımsal) Sulama Paketleri

blog

2 Hp1.5 Kw Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemi

30 Hp 22 Kw Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemi Paketi

20 Hp 15 Kw Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemi Paketi

3 Hp 2.2 Kw Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemi Paketi

5.5 Hp 4 Kw Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemi Paketi

75 Hp 55 Kw Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemi Paketi

10 Hp 7.5 Kw Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemi Paketi

15 Hp 11 Kw Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemi Paketi

20 Hp 15.2 Kw Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemi

10 Hp 7.5 Kw Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemi

15 Hp 11.4Kw Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemi

7.5 Hp 5.5 Kw Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemi

25 Hp 19 Kw Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemi

20 Hp 15.2 Kw Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemi

10 Hp 7.5 Kw Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemi

15 Hp 11.4Kw Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemi

30 Hp 22.8 Kw Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemi

3 Hp 2.2 Kw Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemi

20hp dalgıç pompa - tarımsal sulama sistemi

4hp dalgıç pompa - tarımsal sulama sistemi

2Hp Dalgıç Pompa - Tarımsal Sulama Sistemi

30 Hp Dalgıç Pompa-Tarımsal Sulama Sistemi

40hp dalgıç pompa - tarımsal sulama sistemi

25hp dalgıç pompa - tarımsal sulama sistemi

5,5hp dalgıç pompa - tarımsal sulama sistemi

3hp dalgıç pompa - tarımsal sulama sistemi

Tarımsal Sulama Paketi - 5.5 Hp-4 Kw Pompa Gücü

5.5 Kw - 7.5 Hp Tarımsal Solar Sulama

52 Kw - 70 Hp Tarımsal Solar Sulama

7.5 Kw - 10 Hp Tarımsal Solar Sulama

15 Kw - 20 Hp Tarımsal Solar Sulama

1.5 Kw - 2 Hp Tarımsal Solar Sulama

45 Kw - 60 Hp Tarımsal Solar Sulama

22 Kw - 30 Hp Tarımsal Solar Sulama

71 Kw - 95 Hp Tarımsal Solar Sulama

26.5 Kw - 35 Hp Tarımsal Solar Sulama

60 Kw - 80 Hp Tarımsal Solar Sulama

55 Kw - 75 Hp Tarımsal Solar Sulama

64 Kw - 85 Hp Tarımsal Solar Sulama

37 Kw - 50 Hp Tarımsal Solar Sulama

81 Kw - 110 Hp Tarımsal Solar Sulama

4 Kw - 5.5 Hp Tarımsal Solar Sulama

67 Kw - 90 Hp Tarımsal Solar Sulama

18.5 Kw - 25 Hp Tarımsal Solar Sulama

75 Kw - 100 Hp Tarımsal Solar Sulama

11 Kw - 15 Hp Tarımsal Solar Sulama

2.2 Kw - 3 Hp Tarımsal Solar Sulama

30 Kw - 40 Hp Tarımsal Solar Sulama

15 Hp Dalgıç Pompa- Tarımsal Sulama

5.5 Hp Dalgıç Pompa-Tarımsal Sulama Paketi

7.5 Hp Dalgıç Pompa -Tarımsal Sulama

 

Solar (Tarımsal) Sulama Paketleri

Yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelim hem daha çevresel hem de daha az maliyetli bir yöntem olduğundan popülerliği de giderek artmaktadır. Güneş panelleri ile toplanan güneş enerjisini, solar tarımsal sulama ile kullanma son zamanlarda çoğu insan tarafından talep edilmektedir. Her ay düzenli olarak elektrik ile tarımsal sulama yöntemini kullanmak yüksek maliyetlere neden olmaktadır. Sulama yapılacak tarımsal alanların su ihtiyacını güneş panelleri ile karşılamak hiç elektrik gideri olmadan tarımsal bir alanı sulama imkanı tanımaktadır. Güneş panelleri üzerinde bulunan fotovoltaik hücreler ya da bilinen adıyla solar hücreler, fotonların ya da güneşten gelen ışık parçacıklarının üstlerine vurması ile elektrik üretmektedirler. Güneş panelleri üzerinde oldukça fazla bulunan solar hücreler ile tutulan fotonlar, solar sulama paketleri ile sulama sistemlerinde kullanılırlar. Su pompalarını çalıştırmak üzere tasarlanan tarımsal sulama paketler ile elektrik maliyeti olmadan tarımsal sulama işlemlerinin yapılmasını kolaylaştırır. Sürekli gelişen teknoloji, güneş panellerini de etkilemiş olup güneş panellerinden elde edilen verimin kalitesini de arttırmıştır. Kaliteli ürünler ile kurulan güneş paneli sistemleri sayesinde tarlalar verimli bir şekilde sulanabilmektedir. Günde ortalama 10 saate yakın kullanım ömrü ile güneş enerjili solar sistemler, son zamanlarda Türkiye’de çiftçiler tarafından her geçen gün biraz daha fazla tercih edilmektedir. Üreticiler, aynı zamanda güneş enerjisinin yenilenebilir olma özelliği sayesinde de güneş enerjili tarımsal sulama sistemlerine yönelmeye başlamıştır. Siz de ihtiyacınıza uygun olan solar sulama paketleri hakkında bilgi almak isterseniz sayfamıza göz atabilir, ürünler konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

Solar Sulama Nedir?

Ülkemiz, tarım alanları açısından çok büyük bir alana sahiptir. Bazı bölgelerde yağış yeterli iken birçok tarım alanı kurak ve yarı kurak bir iklime sahiptir. Üretim aşamasında yeterli yağış ile beslenemeyen mahsulün ya da bitkilerin sulanmasında tarımsal sulama sistemleri yaygın olarak kullanılmaktadır. Yenilenebilir enerji kaynaklarının başında gelen güneş, güneş panelleri sayesinde UV ışınlarını bir sistem içerisinde tutar. Tutulan güneş enerjisi ile çalışan tarımsal sulama sistemleri, elektrik kullanımını ortadan kaldırarak son derece verimli bir kullanım avantajı sunmaktadır. Ancak solar sulama sistemi kurulmadan önce belirli kriterlerin hesaplanması gerekmektedir. Toprağın yapısı, arazi genişliği ve ihtiyaç duyulan su miktarı, sulama biçimi gibi belirli kriterler için incelemeler yapılmalı ve uygulanması istenen yönteme göre tarımsal sistemler için kurulum yapmalıdır. Tarımsal sulama sistemi kurulmadan önce yapılacak bu incelemeler sonrasında doğru şekilde kurulan sistemler ile üretilen besinin çok daha verimli olması sağlanmaktadır. Çevre dostu olan termal sulama sistemlerinin çalışma prensibinde suyun iletilebilmesi için basınca ihtiyaç duyulmaktadır. Borular, basınç ile gelen suyu tarlaya etkin bir şekilde dağıtmaktadır. Solar sulama paketlerinde, güneş paneli, güneş paneline uygun olan su pompası, güneş panellerinden enerji alan akü sistemi ve borular ile tarımsal sulama sistemlerinin kurulumu tamamlanmaktadır. Ürettiği güç miktarına göre değişiklik gösteren solar sulama sistemleri, piyasada 2 hp solar sulama paketleri ve 15 kw solar sulama sistemi gibi birçok özellikte bulunmaktadır. Bazı solar sulama paketleri, akü gibi enerji depolarına da ihtiyaç duymamaktadır. Bu da akü maliyetini ortadan kaldırıp akü bakımı gibi ek masrafların da oluşmasına engel olmaktadır. Çiftçiler, sulama sistemlerini dalgıç pompa ile rahatlıkla kullanarak toprağın su ihtiyacını karşılayabilmektedir. Kurulumu basit ve ek bir masrafı olmayan sulama sistemleri son yıllarda üreticiler tarafından talep edilerek tarımın modern bir hale gelmesine katkı sağlamaktadır.

 

Güneş Enerjili Solar Sulama Sistemleri

Güneş panellerinin ürettiği enerji ile pompaların ve motorların çalıştırılarak kullandığı sistem solar sulama sistemleri olarak adlandırılmaktadır. Tarımsal sulama sistemleri olarak da adlandırılan solar sulama sistemleri, elektrik enerjisinin olmadığı alanlarda jeneratör ya da maddi açıdan zorlayıcı elektrik faturalarına karşı üreticilere alternatif bir yöntem sunmaktadır. Yüksek gelen elektrik faturalarına oranla çok daha az maliyete sahip olan bu solar sulama sistemleri, ilk kurulduğu andaki maliyeti dışında aylık bir masraf gideri bulunmamaktadır. Damla sulama, yüzey sulama, yağmurlama ve mikro sulama gibi birçok sulama türüyle tarımsal sulama sistemi kurulabilir. Sulanmak istenilen tarlanın alan büyüklüğü, üretilen besinin su miktarı gibi hesaplamalar ile kullanılan tarımsal sulama sayesinde hem eldeki suyun etkin kullanılması hem de sulanan tarladan maksimum verimin alınması sağlanmaktadır. Bu hesaplamalar sonucunda doğru tercih edilen güneş panellerinin, solar kabloların ve bu sistemler üzerinde çalışan güneş enerjili tarımsal sulama sistemlerinin ortalama ekonomik ömürleri 25 yıl civarındadır. Türkiye’nin coğrafi koşulları göz önünde bulundurulduğunda tarımsal alanların en fazla sulama dönemleri Nisan ve Eylül ayları arasındadır. Bu aylarda solar sulama sistemlerini bulutlu havalarda dahil olmak üzere her gün kullanabilirsiniz. Ayrıca solar sulama sistemleri günlük bazda değerlendirildiğinde kesintisiz 9 saate yakın çalışabilmektedir. Kullanılacak alana göre düşük basınçlı ya da yüksek basınçlı sulama uygulanmaktadır. Düşük basıncın kullanıldığı tarımsal sulama işlemlerinde genel olarak yüzey sulama tekniği, yüksek basıncın kullanıldığı alanlarda ise yağmurlama, damla ve mikro yöntemler kullanılmaktadır. Kullanımı oldukça basit olan bu ürünlerin 30 yıl panel ömrü gibi sistem ömürleri oldukça uzundur. Herhangi bir şebeke, elektrik ya da yakıt fiyatlarına bağımlı değildir ve bakım maliyeti düşüktür. Ayrıca güneş enerjili tarımsal sulama sistemlerinin yatırım geri dönüş süresi de oldukça kısadır.

 

Solar Sulama Sistemi Kurulumu

Solar sulama sistemleri, tarla üzerinde yetişen bitkilere suyu en iyi şekilde dağıtmaya ve en yüksek verimin alınmasını amaçlayan bir yöntemdir. Bu yöntem kullanılmadan önce belirli aşamalar tamamlanmış olmalıdır. Öncelikle tarlada bulunan dalgıç pompanın gücüne ve günlük su ihtiyacının miktarına göre sistem tasarlanmalı ve akabinde panel sayısı ve pano cihazları (pompa sürücüsü) belirlenmelidir. Solar sulama sistemi kurulumunda güneş paneli kurulması istenen alan üzerinde inceleme yapılmaktadır. Panel kurulumu, güney yönünde açılı bir şekilde olması ve panellerin gölge almaması gereklidir. Daha sonra çelik ayaklar, saplama ya da beton üzerine monte edilerek güneş panellerin takılacağı altyapı oluşturulur. Güneş panellerinin kullanım ömrü yaklaşık olarak 25 yıl olduğu için ayakların sağlamlığına ve dayanıklılığına önem gösterilmelidir. Paneller, çelik ayakların üzerine monte edildikten sonra elektrik bağlantıları yapılır. Daha sonra güneş panellerine yakın olarak konumlandırılan panoya pompa bağlanır ve solar sulama sistemi kurulmuş olur. İsteğe göre taşınabilir sistemler ya da tek eksenli güneş takipli sistemler de tasarlanıp kullanılabilir. Kurulumu tamamlanan ve çalışmaya başlanan güneş enerjili sulama sistemleri için herhangi bir aylık gider masrafı ödemeden uzun süreli kullanabilirsiniz. Havanın aydınlanmaya başladığı andan itibaren enerji üretmeye başlayan solar sulama paketleri, bulutlu günlerde dahi etkin bir şekilde çalışabilmektedir. Mevsime göre ve bulunduğunuz yere göre farklılık gösterebilen güneş enerjili tarımsal sulama paketleri, çevre ile de oldukça uyumlu bir şekilde çalışan bir sistem olmaktadır. Ürettikleri enerji miktarlarına ve özelliklerine göre solar sulama sistemleri fiyatları değişkenlik göstermektedir. Tarım alanınıza ve sulama durumunuza uygun olan tarımsal sulama sistemleri için sayfamıza göz atabilir, ürünleri inceleyerek ihtiyacınıza uygun solar sulama paketini satın alabilirsiniz.

 

ON-GRID Sistemler

blog

Bu sistemler sayesinde, güneş panellerinde gündüz üretilen enerji, şebeke invertörleri üzerinden elektrik şebekesine basılarak, elektrik abonesinin, belli bir zaman periyodundaki elektrik giderlerinde azaltma, sıfırlama ya da kâra geçme (elektrik satışı) durumları sağlanır.
On-Grid sistemler; şebeke elektriği ve yeterli güneş paneli montaj alanının bulunduğu her yerde kullanılabilmektedir. Başlıca ekipmanları güneş panelleri ve şebeke invertörleridir. Teknik olarak güç sınırı olmaksızın her güç ölçeğinde kurulabilirler, bundan dolayı bu sistemler en küçük ev uygulamasından en büyük güneş enerji santrali (GES ) uygulamasına kadar geniş bir kullanım alanı yelpazesine sahiptir. Tarımsal sulama, tarım ve hayvancılık sektörleri de ayrıca öne çıkan kullanım alanlarıdır.


Türkiye’de yürürlüğe giren yenilenebilir enerji kanunu (YEK) yönetmeliğince her elektrik abonesi, Geçen yılki Tüketiminin en fazla 2 katını üretecek şekilde, yenilenebilir enerji kaynaklarından ürettiği enerjiyi, üretim lisansı gerektirmeden, kendi enerji tüketimini karşılamak esasıyla şebekeye basabilme hakkına sahiptir. Abone, bu bağlamda sadece bağlı bulunduğu kamu ya da özel elektrik dağıtım şirketinin teknik prosedürlerine tabiidir. Abonenin tükettiği ve ürettiği enerji, fatura dönemi sonunda birbirlerinden mahsuplaşılacaktır. Olası bir enerji üretim fazlası durumunda elektrik dağıtım şirketi bu enerji fazlasını, abonenin kendisine fatura kesebilmesi durumunda satın alacaktır.


Sistemde kullanılacak ekipmanlar ve keşif öncesi ön maliyet, aşağıdaki veriler üzerinden yapılacak teknik projelendirme ile ortaya çıkmaktadır:

kWh cinsinden yıllık tüketim

Sözleşme Gücü,

Trafo Gücü, (Çağrı mektubuna müracaat edebilmek için; Trafo Dağıtım şirketine aitse, ilk yıl Trafo kapasitesinin %10 kadar, ikinci yıl %10 u kadar, üçüncü yıl %10'u kadar, toplamda en fazla %30'u kadar)

Kurulum yeri (Köy, kasaba ve şehir adı),

Kurulum yapılacak yer, Çatı mı, yoksa saha mı?


Solar Çiftlikler Kurun, Tarımsal Enerji Maliyetlerinden Tasarruf Edin

Hem bir Elektrik müdendisi hem de bir Çiftçi olarak, Tarım endüstrisinin kötü hava koşullarından ve belirsiz piyasalardan artan işletme maliyetlerine kadar birçok zorlukla karşı karşıya olduğunu biliyoruz.

Ozaak Solar Enerji AŞ. olarak bugün ve gelecekteki elektrik maliyetlerini kontrol etmenize yardımcı olabiliriz.

Seralardan  Süt Çiftliklerine, Mandıralardan, Ağıllardan, Ahırlardan Soğuk Hava depolarına, Her türlü kurutma Tesisleri‘ nden küçük çiftliklere kadar Ozaak Solar Enerji AŞ. size enerji tasarrufu ve bağımsızlık sağlayacaktır.

Kuracağımız Solar Enerji Tesisi ile, ihtiyacınız olan elektriği karşılayabilir ve Kullanım fazlası elektriğinizi Devlete satabilirsiniz.

Sistemlerimiz sürekli çalışmak üzere tasarlanmıştır ve 25 yıllık performans garantisi ile birlikte gelir.


Güneş Enerjisi Çözüm Ortağınız – Solar Partner

Ozaak Solar Enerji olarak, ister ticari bir güneş enerjisi projesi inşa etmek, ister bir güneş enerjisi projesi satmak veya bir projeyi sürdürmek istiyorsanız, ülke çapında güneş enerjisi çözümleri sunuyoruz.

Ticari ve endüstriyel işletmeler, kamu sektörü, kamu hizmeti alımı, GYO’lar ve arazi sahipleri gibi birçok pazarda özelleştirilmiş anahtar teslim proje geliştirme hizmetleri sunuyoruz.

Karmaşıklığı sizin için yönetiyoruz.

İstikrarlı, uzun vadeli çözüm ortağınız olmaya talibiz.


Ticarethaneler ve Fabrikalar için Solar Enerji

Elektrik giderinizi sıfırlayın, İhtiyacınıza en doğru çözüm, en düşük maliyet ile, Hemen Arayın

Ülke genelindeki işletmeler yeşil bir ün kazanmak, kurumsal sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak ve  işletme maliyetlerini azaltmak için güneş enerjisi kuruyorlar.

Önümüzdeki 25 yıl için enerji maliyetlerinizi tahmin edin ve sürdürülebilir güneş enerjisi ile aylık enerji faturanızı azaltın. Hatta yeni bir gelir kapısı oluşturun.

Günümüzde işletmeler sürdürülebilirliğin önemli olduğunu biliyor ve güneş enerjisinin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmanın ve aynı zamanda yeşil bir üne kavuşmanın harika bir yolu olduğunu biliyorlar.


Solar Çevre Aydınlatmaları – Güneş Enerjili Çevre Aydınlatmaları

Solar enerjili hazır sistem sokak lambaları, solar projektörler, solar armatürler…vs  kullanarak tüm iç ve dış aydınlatma ihtiyaçlarınızı çözebiliriz.

Sizde Güneş Paneli kullanmak istiyorsanız lütfen bizlere ulaşın


GES Santralleri (Çatı GES ve Saha GES / Tarla GES)

Güneş Enerji sistemi güneş enerjisinden elektrik üretim sistemlerinin kısa adı olup solar sistemi yada GES  sistemleri olarak kısaca ifade edilir. GES  sistemlerinin mantığında güneş ışınlarının güneş panellerinin üzerine düşerek elektronların hareket etmesi sonucu elektrik akımının oluşabilmesiyle elektrik enerjisi üretimi meydana gelir.

GES  sistemlerinde  elektrik üretimi için  gün ışığı yeterli olup sıcaklıkla pek bir ilgisi yoktur. Yalnız fazla sıcaklık güneş panellerindeki silisyum maddesinin elektronların arasındaki mesafe artacağından elektrik üretimi olumsuz yönde etkilenir.

Güneş enerjisi ile elektrik üretimi uzun bir dönem ve geliştirmelerden sonra kabul edilebilir düzeyde olup enerji yatırımları başlamıştır. Yenilenebilir enerji kaynaklarından olan Güneş enerji santralleri sistemleri son zamanlarda ülkemizde her geçen gün insanlar tarafından daha fazla ilgi ve talep gösteriliyor.

Enerji yatırımı; küçük veya büyük bir enerji yatırımıdır. Asıl amaç kar etmektir. Enerji yatırımlarının EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) tarafından tahsis edilen lisanslar vasıtasıyla yapıldığı ülkemizde lisanssız elektrik üretimi küçük ölçekte enerji yatırımcısının önünü açmayı hedeflemektedir.

Günümüzde herkes kendine en uygun.şartlarda elektrik üretim sistemi kurarak elektrik giderlerini sıfırlamak ve fazlasını devlete satarak kazanç elde etmektedir.

Sizde Güneş Enerji Santrali (GES) yatırımcısı olmak istiyorsanız lütfen bizlere ulaşın.


Güneş Panellerinin Temizliği ve Temizlenme Sıklığı

Güneş panellerinin düzenli olarak temizlenmesi, çıkarılması zor malzemelerin birikmesini azaltır.

Güneş enerjisi sahalarının yılda bir kez temizlenmesini öneriyoruz.

Ancak ihmal veya aşırı kirlenme durumlarında bunun arttırılması gerekebilir. Endüstriyel / tarımsal işletmelerin yakınındaki veya yollara yakın alanların, daha yüksek seviyelerde kirletici maddeler nedeniyle daha sık temizlenmesi gerekebilir.

Kir birikmesi panellere zarar verebilir ve garantinizi geçersiz kılabilir.

İhmal size karşı kullanılabilir ve güneş panelleriniz arızalanırsa veya verimsiz hale gelirse üretim garantisini tehlikeye atabilir. En iyi uygulama, güneş panellerini düzenli olarak temizlemektir. Ozaak Solar A.Ş. olarak her temizlik işinden sonra bir temizlik raporu sunuyoruz. Bu, bir garanti sorununun ortaya çıkması durumunda bu Solar sahanın temizlendiğini ve bakımının yapıldığını kanıtlamak için kullanılabilir.

Odak noktamız; her zaman müşterilerimizin gereksinimlerine ve proje hedeflerine göre en uygun hizmeti vermektir.


Hibrid Sistemler

Hibrid yenilenebilir enerji sistemleri güneş panelleri ve rüzgar türbini birlikte kullanılarak oluşturulmuş enerji sistemleridir. Hibrid enerji sistemi ile dört mevsim yenilenebilir enerji kaynaklarından dengeli olarak istifade ederek elektrik ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Rüzgar Türbinleri ile 24 Saat, Güneş panelleri ise Günde 5-10 saat arasında elektrik üretilmesini sağlar. Hibrit Paket 5 Kw - Komforlu Bir Evin Tüm İhtiyacını Karşılar Daha sonrasında bu enerjiyi sistem otomatik olarak akülere depolar ve inverter üzerinden evlerimizde kullandığımız 220 Volta çevirir.

Hibrit paketlerimiz ile Sizlerde Gece ve gündüz bedava elektrik üretebilirsiniz. Solar paketlerimiz defalarca denenmiş ve test aşamalarından başarı ile geçmiştir.

Solar Enerji Güneş Paneli Tarımsal Sulama Güneş Enerjili Sulama Çatı ges tarla ges saha ges Güneş enerjisi ile sulama Tarımsal sulama solar enerji sistemleri solar enerji sistemi güneş enerjisi paneli güneş santrali Solar enerji Solar enerjili sulama Çatı GES güneş paneli sistemleri güneş paneli solar güneş enerjisi 5kw solar sistem 2kw solar sistem 300w güneş paneli 100w güneş paneli 200w güneş paneli 20w güneş paneli 40w güneş paneli 5 volt güneş paneli 280w güneş paneli 285w güneş paneli 330w güneş paneli 340w güneş paneli 400w güneş paneli 405w güneş paneli 410w güneş paneli 450w güneş paneli 455w güneş paneli 460w güneş paneli 470w güneş paneli 540w güneş paneli 545w güneş paneli 550w güneş paneli 560w güneş paneli 670w güneş paneli 660w güneş paneli